KM 2016

               Söderhamns Kameraklubb "med bilden i fokus"

Söderhamnskameraklubbs KM 2016

Söderhamns Kameraklubb höll årsmöte den 15 december i Vågbrokyrkan. Förutom sedvanliga årsmötesförhandlingar korades också klubbmästare i de tre bildklasserna svart-vitt, färg och digitala bilder. Detta klubbmästerskap bedömdes av enväldige jurymannen Per-Håkan Laurin.


I svart-vita klassen utsåg juryn bilden med titeln ”Nikita” till bästa bild. Ett fint men annorlunda kvinnoporträtt i virvlande snöflingor, gjort av Annica Johansson-Hansson. I färgklassen vann Sture Claesson med bilden ”Hålla handen”. Vuxen håller barn i handen målat på gatan för att markera gångbana. Här var målningen mycket sliten vilket bidrog till att bilden blev mer ett konstverk än bara en anvisning var folk skall gå. En originell presentation gjorde också sitt till. Klubbmästare i digitala klassen blev Tommy Eriksson. Hans bild med titeln ”Kyla” förmedlade med både färgnyanser, kyliga dimmor och isiga stenar en stark upplevelse av kyla.


Övriga placeringar i detta klubbmästerskap blev:

Tvåa i svart-vitt  Kenneth Andersson och trea Herman Claesson. Tvåa i färg blev  junioren Alvin Claesson och trea Christer Grehn och slutligen i digitala klassen kom Sture Claesson tvåa och Hasse Ivarsson trea.


I styrelsen blev Mattias Sundberg och Lars Wildmarker invalda efter Mattias Gustavsson och Barbro Geijer. Konstaterades också att klubbens ekonomi är god och det bådar gott inför den förestående distriktsstämman som skall hållas i Söderhamn i april 2017 under Söderhamns Kameraklubbs värdskap.


Avslutningsvis visade och berättade Per-Håkan Laurin om sina projekt inom måleri, smide och knivslöjd. Han hade också med sig ett antal exempel inom de olika områdena som synades och beundrades av de närvarande.


/ Sture Claesson

Den digitala klassen presenteras här som pdf.

Tack för den samanställningen

Sture Claesson